Welke poeder na foundation?

door Blisso
21 Mei 2020

Foundation kan nog wel eens een glanzend effect hebben op het gezicht. Dit kan er wat minder mooier en natuurlijk uitzien.. Om dit te voorkomen gebruiken we vaak wat poeder om een matte finish te creëren en zo zal je make-up look er binnen no-time veel natuurlijker uitzien! Maar wat voor poeder kan je dan het beste gebruiken?

Soorten poeders
In de make-up wereld hebben we verschillende soorten poeders. Niet voor niks, want elke poeder kan weer voor net een wat ander effect zorgen. Het belangrijkste effect wat een poeder geeft is een natuurlijke en egale uitstraling. Je hebt bijvoorbeeld loose powder, dit is een losse poeder. Deze poeder heeft een lichte dekking en is perfect wanneer je een subtiele look wil creëren. Een compact powder is een poeder in een vrij vaste vorm, de poeder geeft een betere dekking, bedekt oneffenheden en zorgt voor een egale matte huid. De compacte poeder is ook meer geschikt om in je handtas te stoppen om snel even een touch up te doen. Super handig want zo laat je je gezicht binnen no time weer stralen!

Poeder na foundation
Maar waarom zouden we nog poeder na foundation moeten gebruiken? Foundation zorgt er toch al voor dat de huid er egaal uit komt te zien? Klopt! Maar foundation kan nog wel eens een glanzend effect geven, dit kan er onnatuurlijk uitzien. Met een goede poeder voorkom je dit en zorg je voor een matte finish. Maar wat is dan een goede poeder om na je foundation aan te brengen? Ga voor een loose powder, je hebt namelijk de oneffenheden en rode plekjes al bedekt met de foundation. Een poeder na foundation is echt alleen nog maar nodig voor de finishing touch! En zorgt er zo ook voor dat je foundation langer en beter blijft zitten.

Poeder aanbrengen
Zorg er allereerst voor dat je een poeder hebt die past bij de kleur van je foundation. Wanneer je een veel te donkere of lichte kleur pakt geeft dit een onnatuurlijk effect. Ook kan je voor een transparante poeder gaan, zo zit je (bijna) altijd goed. Vervolgens gebruik je een poeder kwast of een powder puff om de poeder op het gezicht aan te brengen. Zorg ervoor dat je niet teveel poeder op je kwast hebt zitten, zodat je het in laagjes kan aanbrengen. Breng de poeder plaatselijk aan, zo voorkom je een cakey gezicht.

Wil je meer weten over poeder? Lees dan onze andere blogs: Beste gezichtspoeder, Welke soorten poeder zijn er?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »