Wat is Body lotion?

door Blisso
10 Juni 2020

Je hebt vast wel eens gebruik gemaakt van een bodylotion. Naast dat bodylotion altijd een heerlijke geur achter laten heeft het nog meerdere functies. Benieuwd wat een bodylotion nog meer doet? Lees dan snel verder.

Wat is bodylotion?
Een bodylotion is een soort crème waarmee je je hele lichaam kan insmeren. Je hebt enorm veel verschillende bodylotions, voor verschillende huidtypes of met verschillende functies. Ook bevat (bijna) elke bodylotion een heerlijke geur. De geur trekt in het lichaam waardoor je heel de dag lekker ruikt. De primaire functie van een body lotion is dat de huid wordt gehydrateerd, zo wordt er weer vocht in de huid gebracht en voorkom je een droge huid. Maar dat niet alleen, bodylotion bevat Urea, dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden afgeweerd. Dit zorgt ervoor dat de huid soepel, zacht en aangenaam aanvoelt.

Hydrateren van de huid
Het hydrateren van de huid is erg belangrijk. Maar waarom dan? Vocht zorgt voor bescherming van de huid en houd de huid soepel. Er zijn vele externe factoren die de huid beschadigen en waardoor de huid haar natuurlijke vocht verliest, denk bijvoorbeeld aan droge lucht of hoge tempraturen. Ook een leuk voordeel van een gehydrateerde huid is anti-aging. Wanneer de huid vocht verliest wordt de huid droog en minder elastisch zo ontstaan er sneller lijntjes en gaat de huid eerder hangen. Een gehydrateerde huid geeft bovendien ook een egale, frisse en daarmee jonge uitstraling. Naast deze voordelen is het natuurlijk ook erg fijn om met een verzorgde huid de dag te beginnen.

Bodylotion aanbrengen
Bodylotion is bedoeld voor de grote stukken van je lichaam, je armen, benen en romp. Bodylotion kan je het beste aanbrengen op een schone huid, na een douche of als je net uit bed komt. Zorg ervoor dat de huid niet helemaal droog is maar nog een beetje vochtig. Maak cirkels met je hand bij het insmeren. Hierdoor gaat de lotion tot diep in je poriën. Zorg ervoor dat je geen plekken vergeet zoals bijvoorbeeld je nek of oren. Lichaamsdelen zoals gezicht, handen en voeten verschillen. Deze lichaamsdelen worden namelijk vaker blootgesteld aan onder andere Uv-stralingen en hebben daarom meer verzorging nodig. Gebruik voor bijvoorbeeld het gezicht een dag- en nachtcrème. Of voor je handen een goede handcrème.

Meer weten over body lotion? Lees dan ons andere blog: Beste Bodylotion.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »