Beste gezichtspoeder

door Blisso
1 Maart 2021

Wat is de beste gezichtspoeder? Poeder wordt enorm veel gebruikt in de make-up wereld en het wordt verkocht in allerlei verschillende kleuren en varianten. Maar wat is nou de beste gezichtspoeder?

Het zou kunnen dat je denkt dat een beetje poeder niet zo’n verschil kan maken bij een make-up look. Maar niks is minder waar. Poeder kan ervoor zorgen dat je poriën geminimaliseerd worden en je huid er minder vettig uitziet. Ideaal als je last hebt van een onzuivere of vettige huid. Zo kan poeder er ook voor zorgen dat je foundation langer houdt en dat je make-up niet uitloopt wanneer het warm is.

Hoe kies je de beste gezichtspoeder?
Poeder heb je in verschillende varianten. Zo werkt de ene variant beter bij het ene huidtype dan bij het andere. Heb je vaak last van een wat vettere, glimmende huid? Gebruik een transparante poeder of losse poeder (oftewel loose powder), deze poeder geeft niet echt een extra dekking maar, absorbeert het vet als het ware op van je huid. Zo krijg je een ‘mat’ effect op het gezicht. Veel last van onzuiverheden op de huid? Ik kan me voorstellen dat je niet gelijk een foundation op je gezicht wil smeren om je onzuiverheden te verbergen. Foundation kan er namelijk voor zorgen dat je poriën niet meer kunnen ademen. Een compacte poeder geeft meer dekking en bedekt onzuiverheden zoals rode vlekjes, poriën en donkere kringen onder de ogen maar geeft de huid (en met name de poriën) wel de mogelijkheid om te blijven ademen.

Voor de mensen die wel foundation gebruiken, kan poeder ook geen kwaad! Een loose of compact powder zorgt ervoor dat de foundation langer houdt. Foundation kan ook vaak een glanzend en soms onnatuurlijk effect geven. Zo zorgt een poeder voor een matte finish.

Poeder kleur
Poeder heb je in allerlei kleuren. Zorg er wel altijd voor dat de kleur van de poeder bij je huidskleur past. Wanneer je gebruik maakt van foundation; zorg dat de kleur lijkt op de kleur van je foundation. Zo creëer je het meest natuurlijke effect.

Bij Blisso hebben we een groot assortiment aan poeders, zo verkopen we losse poeders, compacte poeders & transparante poeders van merken zoals, Bourjois, L’Oréal, Max Factor, Sleek, Rimmel, Maybelline en nog veel meer. Neem dus snel een kijkje!

Wil je meer weten over poeder? Lees dan onze andere blogs: Welke poeder na foundation? Welke soorten poeder zijn er?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »